Przekaż nam 1,5% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Sprawozdanie ze zbiórki publicznej nr 93/2013

Chrześcijańska Służba Charytatywna – organizacja pożytku publicznego – z siedzibą w Warszawie 00-366, ul. Foksal 8, działająca na mocy zezwolenia na zorganizowanie i przeprowadzenie na terenie Rzeczypospolitej Polskiej zbiórki publicznej, wydanego decyzją Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji nr 93/2013 z dnia 06.03.2013 r., przedkłada sprawozdanie:

I. Ilość i rodzaj zebranych ofiar według form zbiórki publicznej

1. Suma zebranych pieniędzy do puszek kwestarskich wynosiła: 0,00 zł
2. Suma zebranych pieniędzy w formie wpłat na konto wynosiła: 23 800,14 zł
3. Suma zebranych darów rzeczowych wynosiła: 1067,68 kg

Suma wszystkich pieniędzy zebranych w ramach zbiórki wynosiła: 23 800,14 zł

II. Ilość i rodzaj wydatków

1. Koszt przeprowadzenia zbiórki publicznej: 0,00 zł
2. Kwota przeznaczona na realizację celu zbiórki: 2436,60 zł

Suma wszystkich wydatków wynosiła: 2436,60 zł

III. Realizacja celu zbiórki

Chrześcijańska Służba Charytatywna zebrała ofiary finansowe w wysokości 23 800,14 zł oraz ofiary rzeczowe w postaci odzieży w ilości 1067,68 kg. Ofiary finansowe w wysokości 2189,60 zł zostały przeznaczone na realizację projektów związanych z udzielaniem pomocy najuboższym w zakresie pomocy odzieżowej poprzez pokrycie kosztów związanych z drukiem ulotek promujących pomoc odzieżową w Polsce. Ofiary w wysokości 247,00 zł zostały przeznaczone na zakup mebli dla beneficjenta Zbigniewa Okoniewskiego. Pozostała kwota tj. 21363,54 zł zostanie wydatkowana najpóźniej do końca września 2014 na remont domu beneficjentki Wandy Janickiej (20000 zł), pomoc rzeczową dla beneficjenta Zbigniewa Okoniewskiego (1017,62 zł) oraz remont mieszkania dla beneficjentki Wioletty Kołodziejczyk (345,92 zł). Ofiary rzeczowe zostały przeznaczone na realizację projektów związanych z udzielaniem pomocy odzieżowej. Odzież została wydana dla 396 osób potrzebujących w Polsce. Organizacja przeznaczyła w całości uzyskane ofiary finansowe na realizację celu zbiórki, zatem z zebranych środków nie zostały pokryte koszty przeprowadzenia zbiórki publicznej.

Piotr Nowacki
Dyrektor ChSCh