Przekaż nam 1,5% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Kraków: chemiczna żywność. Co jeść, by nie „świecić”?

Wszechobecność chemii oraz zanieczyszczeń w naszym pożywieniu jest faktem. Jak poznać, czy kupowany przez nas „naturalny” jogurt jest rzeczywiście naturalny? Jak obronić się przed szkodliwymi dodatkami do żywności obecnymi w chlebie czy napojach? O tym, jakie „specyfiki” często goszczą na naszych stołach, będzie mowa już 24 czerwca na spotkaniu Klubu Zdrowia w Krakowie prowadzonego przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh).

– W sklepach bardzo chętnie wybieramy produkty o przedłużonej trwałości. Często nie zdajemy sobie sprawy, że została ona uzyskana za sprawą szkodliwych konserwantów – mówi Kinga Skorupska, wolontariuszka klubu. – Na najbliższym spotkaniu klubu zdrowia pragniemy doradzić, jakich wyborów dokonywać podczas zakupów.

Zaproszony prelegent przedstawi m.in. szczegółową listę szkodliwych dodatków do żywności oraz zaprezentuje film przedstawiający producentów, którzy sami nie chcą spożywać wytwarzanych przez siebie artykułów.

Będzie to ostatnie spotkanie Klubu Zdrowia w Krakowie przed wakacyjną przerwą. Niezmiennie biletem wstępu jest jeden owoc lub warzywo, z których po wykładzie zostanie przyrządzona sałatka. Klub zaprasza 24 czerwca (niedziela), jak zwykle o godz. 11 do siedziby filii ChSCh w Krakowie-Centrum (Kościół Adwentystów Dnia Siódmego, ul. Lubelska 25, obok Nowego Kleparza). Organizatorzy serdecznie zapraszają.

Czytaj więcej o klubach zdrowia.

(aw)

Zapisz się na Newsletter
Chrześcijańska Służba Charytatywna
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa
Telefon:
(22) 31 31 425
E-mail:
biuro@bliskoserca.pl
Facebook
YouTube
Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij