Chleb to podstawowy składnik diety większości z nas. Jego skład ma decydujące znaczenie dla tego, czy odżywiamy się zdrowo czy nie. Nie od dziś wiadomo, że lepiej wybierać pieczywo razowe niż białe oraz zawierające naturalne składniki niż „wzbogacone” polepszaczami. O tym, jak upiec zdrowy chleb w domu będzie można przekonać się już w najbliższą sobotę podczas zajęć Szkoły Zdrowego Gotowania zorganizowanych przez filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Stargardzie Szczecińskim.
– Dwa tygodnie temu w Szkole Zdrowego Gotowania mówiliśmy ogólnie o zdrowym stylu życia. Teraz czas na praktyczny pokaz kulinarny, pieczenie chleba – mówi Urszula Rusin, kierownik filii ChSCh w Stargardzie Szczecińskim.
W trakcie prezentacji uczestnicy będą mogli na własne oczy przekonać się, jakie składniki i w jakich proporcjach są niezbędne, by wypiek był udany. Oczywiście, jak zawsze w szkole gotowania, nie zabraknie też wieńczącej pokaz degustacji.
Organizatorzy zapraszają 26 listopada, o godz. 16. Pokaz odbędzie się w siedzibie filii, przy ul. Brzozowej 2. Wstęp jest bezpłatny.
Czytaj więcej o projekcie Zadbaj o Zdrowie z ChSCh.
Złóż dar na działalność dobroczynną.
Przekaż 1% dla ChSCh (KRS 0000 220 518).
(aw)